Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Община Кюстендил организира обществено обсъждане за паметник на Левски

14 Декември 2009 | Култура

Паметникът на Левски в градската градина в центъра на Монтана
снимка: Трифон Миланов
Общинската администрация в Кюстендил ще организира обществено обсъждане във връзка с преместване на паметника на Васил Левски.

Главният архитект на общината Мая Кожухарова заяви, че обсъждането, насрочено за 18 декември, е провокирано от внесено предложение от Граждански инициативен комитет с представител Страхил Данчев. До кмета на община Кюстендил е внесена молба, придружена с подписка, касаеща изграждане на паметник на Васил Левски или вграждане на съществуващия паметник. Архитект Кожухарова заяви, че са предложени два варианта за паметника: на улица „Демокрация”, пред сградата на Районния кооперативен съюз, на мястото на бившия цветарски магазин или на площад „Велбъжд”, срещу Арката, между сградата на общината и градската чешма.

„Съгласно приетата от Общинския съвет наредба, решение за поставянето на паметник се взема при разширено заседание на Общинския експертен съвет по устройство на територията. Такова заседание вече проведохме, но искаме да чуем и мнението на гражданите”, заяви Мая Кожухарова. Общественото обсъждане ще се проведе този петък от 10.00 часа в заседателната зала на общинската администрация.

ADSpot

Лимон
Най-много пъти Евровизия е печелена от Ирландия-7.