Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Община Белоградчик работи по проекти за подобряване на туристическата инфраструктура

27 Ноември 2009 | Туризъм

Белоградчишката крепост - една от забележителностите на град Белоградчик
Най-краткият път от село Вещица до село Рабиша от пещерата „Магура” ще бъде възстановен по "Програма за развитие на селските райони" през следващата година.

Това са част от дейностите на община Белоградчик, свързани с развитието на туризма, съобщи зам.-кметът Мирослав Вътев. Пътят е от четвъртокласната пътна мрежа, който години наред не се поддържа. Предстои да бъдат ремонтирани и сградите на читалището и кметството в село Стакевци.

Подготвени са проекти по програмите „Красива България” и „Енергийна ефективност” за ремонт и саниране на сградите на общинската администрация и за саниране на болницата в Белоградчик. 60 000 лева целеви средства за дългосрочни инвестиции са отпуснати от Министерството на финансите, с които ще бъде ремонтиран общинският сграден фонд, каза още Вътев.

Тази година са извършени основни ремонти на обединено детско заведение „Иглика” и на детския дом за деца, лишени от родителски грижи „Надежда”. Обновени са сградите на почти всички кметства в селата на общината. Със собствени средства се извършват ремонтите на кметството в село Крачимир, а до края на месец декември ще приключи ремонтът и на детската ясла. От министерството са отпуснати 450 000 лева целеви помощи, с които ще бъде обновено детското заведение.


ADSpot

Лимон
Чарли Чаплин е губил на конкурс за двойници на Чарли Чаплин :)