Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Обмислят създаването на комплекс на занаятите в Бургас

29 Октомври 2009 | Туризъм

Музей на занаятите - гр.Троян
снимка: www.nextbgtrip.com
Бургаските занаятчии очакват предложенията на Общинската администрация за място за обособяване на комплекс на занаятите. Липсата на атрактивно място, където да бъдат демонстрирани уменията на занаятчиите, е въпрос, който се коментира от няколко години в Бургас. Това каза Мая Стоянова от регионалната занаятчийска камара.

Според нея такава атракция ще привлича много бургазлии и гости на града. Едно от предложенията на бургаските занаятчии е такъв комплекс да се обособи в района на парк "Езеро". Очаква се идеята да получи реализация с приемането на Общия устройствен план на Бургас.

Зам.-кметът по култура и образование на община Бургас Йорданка Ананиева каза, че в заданието на общината към проектантите е заложено предвиждането на подходящо място за представяне на традиционните български занаяти.

Мая Стоянова каза, че желанието на занаятчиите от Бургас е музеят на открито да бъде изпълнен в архитектурния стил на Бургас от края на 19-ти и началото на 20-ти век. Предложението е той да включва 20 работилници.

Според Мая Стоянова занаятчийският комплекс ще е подходящо място за изява на музикални и танцови състави, представящи духа на Бургас от тази епоха.

Музей на занаятите - гр.Троян
снимка: www.nextbgtrip.com
ADSpot

Лимон
В една чаша кафе се съдържа 5 пъти повече кофеин, отколкото в кутийка кола.