Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Номинираха Банско за най-добър ски-курорт

02 2013 | Туризъм

На ски в станалия световно известен ски курорт Банско
Номинираха българския курорт Банско в конкурса Word Ski Awards за най-добър световен ски-курорт. От 80 държави с развити ски курорти са подбрани само 21 държави, чиито курорти са най-добри, съобщава общинският сайта на туристическото градче.

Номинираните курорти ще бъдат оценявани по четири критерия: най - добър ски-ризорт, хотел, бутиков хотел и шале (малки семейни хотели, вили или хотели, обзаведени в стил "шале"). Измежду номинираните държавите са още Швейцария, Швеция, Австрия, Русия, Япония, Германия, Финландия и други.

В категория най-добър ски-ризорт България ще бъде представена от курортите Банско, Пампорово, Боровец и Витоша. В категория най-добър хотел от курорта Банско са номинирани "Кемпински Хотел Гранд Арена” , "Премиер” и "Лъки Банско”, от Боровец- х-л "Феста Уинтър Палас”, а от Пампорово - хотел "Орловец”.

В категория най-добър бутиков хотел от Банско е номиниран х-л "Тане”. В категорията най-добро "шале" са номинирани – "Шале Жора” и шале "Мира” от курорта Банско.

Победителите в престижния конкурс Word Ski Awards, който е обявен за "Оскарите на туристическата индустрия” ще бъдат определяни чрез онлайн гласуване, което вече е започнало. Банско също започна работа в тази насока, като курорта на югозапада може да бъде подкрепен от всеки фен чрез Facebook профила си.

Спечелилите приза ще бъдат наградени на специална церемония, която ще се проведе в австрийския курорт Китцбюл на 16 ноември 2013 г., който е домакин и партньор на събитието.

Целта на конкурса е популяризирането на ски туризма и стимулиране интереса на туристите към зимните курорти. В момента на туристическия пазар в световен мащаб са регистрирани общо 2 000 ски- курорта и над 6 млн. хотелски легла.

Община Банско приканва всички фенове на зимните спортове да гласуват за любимия си курорт на: http://worldskiawards.com/nominees/bulgaria.

ADSpot

Лимон
Китайците са първият народ започнал да използва тоалетна хартия.