Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Намалят цените в Пампорово и Чепеларе

03 Ноември 2009 | Туризъм

Зиманта приказка на Пампорово
Кулата на връх "Снежанка"
снимка: Ангел Михайлов
Хотелиери в Пампорово и Чепеларе въвеждат намаление на цените до 20 на сто за предстоящия зимен сезон. Това съобщават представители на хотелиерските сдружения в двата ски-курорта.

Поевтиняването на услугите и нощувките се прави заради кризата и туристическия поток, съобщава БНР.

Намалението на цените на нощувките в хотелите в Чепеларе е около 10 процента средно, а допълнителното поевтиняване, което не се отчита в стойностите на нощувките е прибавянето на нови безплатни екстри към досегашните оферти.

От 15 до 20 на сто е намалението на цените в Пампорово в сравнение с офертите за миналия зимен сезон като опит да се привлекат туристи в условията на криза.

Записванията на британските туроператори за зимния сезон са по-слаби от очакванията на хотелиерите, но от курорта очакват те да се активизират в последния момент преди началото на сезона.

За компенсиране на прогнозирания спад на туристи Великобритания, хотелиерите се насочват към привличане на балканския пазар. Очаква се след отпадането на визите за сърби и македонци от 1 януари да се увеличи потокът на туристи от западните ни съседки.

ADSpot

Лимон
Името на най-популярните кинонагради "Оскар" идва от библиотекарката на Академията Маргарет Херик, която, виждайки статуетката възкликва, че прилича на чичо й Оскар Пиърс - тексаски фермер.