Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Музей "Ангел Каралийчев" отново отвори врати

19 Април 2012 | Култура

Книга
Музей "Ангел Каралийчев", който се намира на столичния булевард "Васил Левски" №60, отново е отворен за посетители. Той не работеше в продължение на около две години и половина - време, в което е прехвърлен за стопанисване на Националния дворец на децата.

Дворецът в лицето на неговото ръководство е и инициаторът на честването на сто и десетата годишнина от рождението на Ангел Каралийчев. Татяна Досева, директор на Националния дворец на децата, обясни, че годишната програма за юбилея все още не е утвърдена. Най-близкото събитие обаче, което предстои да се случи, е на 11 май.

Тогава ще бъдат отчетени резултатите от двата конкурса, които ние обявихме в началото на учебната 2011/2012 г. под мотото "Вълшебният свят на Ангел Каралийчев". Единият е в областта на литературното творчество, а другият в областта на изобразителното и приложното изкуство, обясни тя, цитирана от радио София.

В момента в Националния дворец на децата пристигат творбите на участниците в конкурса, но предстои тяхното журиране, оценяване и награждаване на отличените участници.

ADSpot

Лимон
Никое парче хартия не може да се сгъне наполовина повече от 7 пъти.