Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Мощите на Йоан Предтеча идват в София

11 Ноември 2010 | Култура

Кръст
С благословението на Светия Синод на Българската православна църква, чиято зимна сесия започна тази седмица, светите мощи на Йоан Предтеча, намерени през това лято при Созопол, ще пристигнат в София в петък - 12 ноември.

Мощите на свети Йоан Кръстител ще пристигнат на площад "Свети Александър Невски" около 17.00 часа и ще бъдат посрещнати тържествено от синодалните архиереи, държавната власт и софийското гражданство, предаде Фокус.

Молебен пред реликвите за здравето и благоденствието на българския народ ще отслужи Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим заедно със синодалните архиереи. След това светите мощи ще бъдат изложени за всенародно поклонение в патриаршеската катедрала.

Предвижда се мощите на св. Йоан Кръстител да останат в София три дни. Ако има повече желаещи да им се поклонят, престоят им може да бъде удължен.



ADSpot

Лимон
В Тексас процедурата за сключване на брак е прекалено облекчена - достатъчно е желаната жена да бъде представена три пъти пред приятели на мъжа като съпруга, за да се превърне тя в такава.