Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Много класика, поп и джаз на Сцена академия

19 Април 2010 | Събития

Глен Милър
Музиканта и композитор Глен Милър, оставил незабравима следа в развитието на джаз музиката
В края на този месец в залата на Сцена академия ще се случат три уникални концерта - класика, поп и джаз.

Първият концерт е на Анжела Маджарова - арфа. На сцената заедно с Анжела ще се качат и Грациела Панайотова - цигулка, Кристиана Алипиева - виолончело и Цвети Ликова - също арфа. Концертът носи името "Пътешествие през векове, стилове и континенти" и ще е на 20 април от 19 часа.

Във втория концерт ненадминатата Камелия Тодорова ще ни отведе в света на поп и джаз музиката. Тя ще включи в програмата си както част от най-големите си хитове, така и съвсем нови композиции. Неотлъчно до нея са и Боби Вълчев - пиано, Росен Ватев - ударни, Борис Таслев - бас, Rachel Row и Петя Драгомирова - бек вокали. Концертът "I Feel Good" ще се случи на 22 април от 19 часа.

В третия концерт отново ще видим млади и талантливи хора на сцената. Солистите на вокално студио "D Stars" ще ни представят един незабравим концерт под надслов "Младите в джаза". Талантите от вокалното студио са носители на престижни награди от национални и международни конкурси, сред които - "Радост на брега", "Сарандев", "Сочи стар" - Русия, "Карпатияфест" - Полша и други. Участници са в радио- и телевизионни предавания, концерти, партита. Активно се включват в благотворителни кампании и концерти.

Като специални гости в концерта ще участват и част от най-известните български изпълнители Хилда Казасян, Любо Киров и Наско от група Б.Т.Р, с които децата ще направят съвместни изпълнения. Програмата ще включва някои от най-популярните поп и джаз песни, преаранжирани специално за случая. На 29 април от 19 часа "Сцена академия" ще посрещне "Младите в джаза".
ADSpot

Лимон
Името на най-популярните кинонагради "Оскар" идва от библиотекарката на Академията Маргарет Херик, която, виждайки статуетката възкликва, че прилича на чичо й Оскар Пиърс - тексаски фермер.