Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Курортите ни са сред най-предпочитаните заради ниските цени

31 Януари 2014 | Туризъм

Ски писта
Страната ни се превръща в евтин зимен рай за британските туристи.

Любителите на зимните спортове могат да спестят над 3 000 паунда за ски почивка, ако изберат страната ни, вместо Швейцария, съобщава Telegraph, позовавайки се на проучване на M&S Bank.

Според изследването през февруари тази година четиричленно семейство би изхарчило средно 9499 паунда за ски ваканция в курорт Гринделвалд, което е с 0,12% повече от разходите за предходната година. За същата почивка в Банско поданиците на кралицата ще се охарчат значително по-малко, като почивката би им излязла едва около 6225 паунда.

Цената е изчислена на база 7 нощувки със закуска, самолетни билети, трансфер, вечеря и обяд за цялата седмица, карти за ски лифт, наем на екипировка и 140 паунда джобни.

Много по-евтино за англичаните е да прекарат седмица в България, посочва изданието. Банско традиционно се смята за евтина и приятна дестинация за този тип почивки. Ски-училищата имат отлична репутация. Природата и културата пък гарантират доста по-различно преживяване, отколкото в Алпите.

Според статията ски пистите у нас са подходящи за начинаещи и напреднали, които искат да спестят пари, но и да прекарат добре своята ваканция.

Зимният сезон в България, както и в повечето източноевропейски страни, не започна добре, но очакванията са, че ситуацията съвсем скоро ще се промени.

ADSpot

Лимон
В Австралия е незаконно да се носят розови панталони в неделя следобед.