Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Крепостта Баба Вида ще бъде реставрирана

06 Януари 2011 | Култура

Крепостта Баба Вида
Крепостта Баба Вида или Бабини Видини кули е разположена река Дунав при град Видин. Тя е най-запазената българска крепост.
Крепостта "Баба Вида" и еврейската синагога ще бъдат реставрирани. Това стана ясно от думите на областния управител на Видин Пламен Стефанов. Той допълни, че градът ще продължи да подобрява връзките си с местната власт на германската област Ортенау и Норвегия през тази година.

Предвижда се около двата културни обекта да се постави художествено осветление.

Стефанов отчете, че има проблем със собствеността на синагогата, която е на юридическо лице, предаде Фокус.

"Другата седмица ще се водят разговори с Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). За да се подобри нейният вид, собствеността трябва да стане държавна или общинска”, обясни Пламен Стефанов. Той уточни, че продължава да се работи по подобряването на инфраструктурата и привличане на инвеститори за газификация на града.

На 25 януари във Видин ще гостува норвежкият посланик, за да се водят разговори по отношение на проектите за културните паметници. От 18 до 20 април във Видин ще гостува делегация от Ортенау, в която ще има представители на бизнеса.ADSpot

Лимон
Правата на фермерите също са добре защитени и в центъра на световното кино - Холивуд. Там е разрешено да прекараш по знаменития Холивудски булевард до 2 000 овце.