Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Конска кушия подготвят в село Момчиловци за Тодоровден

09 Март 2011 | Събития

Конната база в село Левочево, Смолянско
снимка: www.nextbgtrip.com
С традиционна конска кушия в смолянското село Момчиловци ще отбележат Тодоровден, съобщи за радио Фокус кметът Мария Никова.

Надпреварите с коне започват в събота от 11.00 часа на площада в селото. Преди това в храма „Св. Св. Константин и Елена” ще бъде отслужена литургия в чест на светеца, а миряните ще могат да получат причастие. До момента за конните състезания са се записали десетки участници, като главно ще участва Сдружението на конярите в Момчиловци, има и гости, с коне от съседни градове и селища. Желаещите да се включат в надпреварите ще могат да се запишат и непосредствено преди старта. Никова каза още, че тази година са предвидени игри и изненади и за зрителите.

„Тодоровден е вторият по значимост празник в Момчиловци след „Св. Св. Константин и Елена”, каза още Никова и добави, че за празника в селото се очакват много туристи. Състезания с коне за Тодоровден ще се проведат и в Златоград. Началото на надпреварата ще бъде дадено в 11 часа на мегдана в Стария град. Състезанието ще се проведе в две категории – за коне и магарета, като могат да се включат всички любители на ездата и да покажат чие животно е достойно да спечели тазгодишната кушия.

ADSpot

Лимон
Първият познат на човечеството контрацептив са крокодилските изпражнения, използвани от египтяните 2000 години преди Христа.