Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Коледните празненства в Смолян започнаха!

20 Декември 2010 | Събития

Заря
Коледните и новогодишни празници в община Смолян продължават с богата програма. В празничния каледнар тази седмица са включени още редица събития.

На 20-ти декември от 16.30 часа в Младежки дом – Смолян е Коледния празник на ОДК – Смолян, с участието на групите по художествена гимнастика, мажоретен и сценичен балет и детски театър . На 21-ви декември от 09.00 часа в Исторически музей – Смолян – изложбена зала е представянето на колекция традиционни родопски сурвачки, изработени в музейното ателие „Българските народни празници – наша памет и традиция”. В 11.00 часа в Община Смолян ДЮФА “Орфей” към ОДК - Смолян ще представят “Коледуване” – традиционни коледни песни и обичаи, а от 18.00 часа в Читалище “Кирил Маджаров”– кв. Устово ще бъде представен концерт-спектакъл “Коледо, мой Коледо”. От 19.00 часа на Сцена „Н. Хайтов” – Смолян, зала 1 ще се проведе моно-спектакъл на Мариус Куркински „Български разкази”. На 22-ри декември коледно настроение ще завладее читалищата “Балкански просветител” – кв. Райково с Коледено тържество от 17.00 часа, а от 18.30 часа в Читалище „Христо Ботев” – Смолян е Коледения концерт на Формация „Класика” и Брас бенд „Смолян”.
Кулминацията на празненствата е на 31 декември от 23 часа, когато на Амфитеатъра в Новия център смолянчани ще посрещнат заедно Новата 2011 година. В празничното настроение на смолянчани ще се погрижат Биляна и Сборен оркестър “Смолян”.

ADSpot

Лимон
Марио Пузо е сценарист на "Супермен" и на "Супермен II" от 1980 година.