Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Коледният базар в Добрич ще предлага български специалитети и стоки

24 Ноември 2009 | Събития

Пататник известен още като картофник
Традиционно ястие от Родопите.
Коледният базар в Добрич тази година ще има европейски облик. Това обеща кметът на града Детелина Николова.

За разлика от предходни години, когато добричани и гости на града пазаруваха от тенти и шатри, разположени до площад “Свобода”, през 2009 коледният базар ще изглежда по съвсем различен начин. Девет дървени къщички ще бъдат монтирани на площад “Демокрация”. Една вече е изградена пробно в близост до фонтана.

Общината е заделила 20 000 лв. за мобилните съоръжения. В дървените къщички своите изделия ще предлагат занаятчии, производители и майстори, с което ще бъде прекратена практиката на така наречената “куфарна търговия”, коментира Николова.

Вместо бонбони, шекери и сушени плодове от Турция, вместо китайски новогодишни украшения и фойерверки, тази година посетителите на коледния базар ще се насладят на различни по вид изкушения от български произход. На коледния базар ще се представят производители, търговци и занаятчии, членове на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите, Федерацията на хлебарите и сладкарите, Международен колеж „Албена” и др. Те ще предлагат най-доброто от своята продукция – греяно вино по автентична рецепта, деликатеси и сирена, скара и пици, сладкарски изкушения, погачи и разнообразни тестени изделия.

Предвидени са много изненади за децата и техните родители, също и различни демонстрации от майстори – хлебари и др. Коледният базар ще е разположен до коледното дърво, което всяка година грейва по време на зимните празници. Малкият “дървен град” ще оживее на 7 декември и ще посреща гости до 7 януари.

ADSpot

Лимон
Събрано всички насекоми по света тежат повече отколкото всичките хора.