Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Камен бряг посреща 8000 души на Джулай Морнинг

29 Юни 2011 | Събития

Морската ивица на село Камен бряг
И тази година се очаква Джулай Морнинг фестивал да събере хиляди в първото юлско утро в Камен бряг, за да посрещнат изгрева. Това каза за радио „Фокус" - Варна кметът на Каварна Цонко Цонев.

Той уточни, че фестът ще започне в 4.30 часа с изпълнения на варненците от група РЕВ, които бяха подгряваща банда на Rhino Bucket в Каварна на 6 май, и групата на Кирил Божков - Команда 5. След това на сцената край местността „Огънчетo" ще се качат момчетата от Б.Т.Р., а в 5.32 часа, когато изгрява слънцето, ще започне изпълнението на Джон Лоутън. По думи на кмета на Каварна за пета поредна година вокалистът на Uriah Heep ще изпее култовата песен July Morning в момента, когато слънчевият диск се показва над морето, за да посрещнат изгрева, което си е един юбилей.

„Основното и най-важно е, че хората могат да се видят, да си поговорят и разменят рок опит, въобще една прекрасна атмосфера", коментира кмет на Каварна. Той коментира, че при разговорите му с Джон Лоутън, който в момента снима филм за града, са стигнали до общото заключение, че с всяка изминала година забавлението и посрещането на Джулая е все по-голямо и винаги усещането е уникално.

„Изгревът винаги е различен и смея да твърдя, че това е нещо уникално за България", каза още Цонко Цонев. Той уточни, че всички хотели и квартири в Каварна, в Камен бряг и околните села са резервирани, като тази година празникът се пада петък, което е удобно за хората, които ще могат да останат и през уикенда. Именно поради тази причина тази година се очаква рекорд по посещенията.

Цонко Цонев подчерта, че миналата година посетителите на Камен бряг по време на Джулай морнинг са били около 6000, като за тази година се очаква да са още повече - приблизително 8000. „Тази година се оформя един уикенд-джулай морнинг", категоричен бе Цонев. По отношение на инфраструктурата кметът на Каварна уточни, че всяка година се отварят дупки по пътя между селата Българево и Камен бряг, които могат да струват живота и здравето на много хора, като се очаква до 1 юли те да бъдат затворени и подчерта, че има уверението на

Агенция „Пътна инфраструктура", че това ще бъде направено. И тази година за безопасността на гостите на концерта ще бъдат поставени светещи балони, ще бъде поставена специална лента, която да огражда опасните терени. Полицаи от РПУ - Каварна и още 50 души частна охрана ще следят за спокойствието и реда в района. „И тази година купонът ще бъде на много високо ниво и, за наша радост, то се повишава с всяка изминала", категоричен бе Цонко Цонев.


ADSpot

Лимон
Средно 1 дка. гора премахва около 3,25 т. прах и газове годишно от заобикалящата го среда.