Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Хулио Иглесиас ще изнесе два концерта в България през октомври

28 Юли 2010 | Събития

Испанският изпълнител Хулио Иглесиас
Хулио Иглесиас пристига за два концерта в България по покана на ME Music. Планираните и единствени дати на Балканите са 11 октомври - Варна в Двореца на Културата и Спорта(ДКС), и 12 октомври в София - НДК.

Хулио Иглесиас е продал 300 милиона копия от своите 79 албуми издадени по света, включително и оригиналните версии на различни езици, компилации и концертни албуми, което го прави артист, който е продал най-много албуми в историята.

През 1983 г. е признат в книгата на Гинес по възлагане единствено и само на него наградата Diamond Disc, давана някога от тази институция. Хулио е артист, който е пял и записва в повечето езици в историята на музиката: 20 общо. Най-новите са били през 2006 г. в албума "Romantic Classics".

В 42-години от кариерата си , Хулио Иглесиас е получил 2,600 платинени и златни албуми.
Той е извършил повече от 5,000 концерта в 600 града по целия свят, и повече от 60 милиона души са го виждали да пее на живо.

Хулио Иглесиас е пял дуети с известни изпълнители като Франк Синатра, Стиви Уондър, Уили Нелсън, Даяна Рос, Доли Партън, изкуство Gurfunkel, Пол Анка, Шарл Азнавур, Пласидо Доминго, Стинг, "Бийч Бойс", Нана Мускури, Мирей Матийо, Далида , Лола Флорес, Педро Варгас, Alejandro Fernández, Хосе Луис Родригес, Wei Wei, Zeze ди Камарго и Лучано.

Иглесиас е единственият чуждестранен изпълнител отличен от китайското министерство на културата, за неговите рекордни продажби на албуми в тази страна.

През 2010 г. певецът тръгва на световно турне, което се нарича "Звездна нощ", като излиза и третият му албум на английски, който имаше рекордни продажби в повече от петдесет страни.

Билети за концертите се продават в мрежата на EVENTIM в цялата страна,както и на касите на НДК в София, ДКС - Варна, магазини Пикадили, Германос, Техномаркет, Office 1, Мултирама, Музикални магазини.

ADSpot

Лимон
Езикът на синия кит тежи почти колкото цял слон.