Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Голям наплив на туристи има във Вършец за празниците

24 Ноември 2009 | Туризъм

Алеята на Чинарите във Вършец
Всички места в хотелите и къщите за гости във Вършец са заети за 8 декември и новогодишните празници, каза Вера Матеева, главен специалист “Туризъм” в Туристическия информационен център във Вършец.

Тя посочи, че в курортния град легловата база постоянно се увеличава и вече наброява 2000 легла. „През това лято отвори врати новият четиризвезден СПА-хотел, а през месец декември предстои отварянето на втория четиризвезден хотел в курортния град”, посочи Матеева. На територията на Вършец има още два хотела, почивни станции, болница за рехабилитация. Къщите за гости са 60 и в тях има от 2 до 16 легла. С настъпването на зимния сезон се отбелязва спад на отсядащите в частните квартири. В квартирите нощувката струва от 10 до 15 лева. В четиризвездния хотел се заплаща 100 лева за двойна стая. От 10 до 40 лева е цената на нощувка в къщите за гости, а на апартаментите – 50 - 60 лева.

През седмицата няма наплив от туристи, но в събота и неделя хотелите във Вършец са пълни, добавиха от Туристически-информационен център. От началото на годината до края на месец септември Вършец е посетен от 18 000 туристи, с 5000 повече от миналата година.

ADSpot

Лимон
Най-използваните четки за зъпи са със син цвят.