Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Фотоизложбата показва уникални места из Родопите

16 Декември 2010 | Култура

Зимна приказка в Родопите
"Забравените Родопи" е озaглавена фотоизложбата, която се открива тази вечер от 18,30 ч. в "Мултимедийна работилница". Организатори са фотоклуб "Осмо изкуство" и "Мултимедийна работилница".

Изложбата включва няколко десетки фотографии, които показват места и хора от Родопа планина, забравени от съвременната цивилизация. Те са резултат от фотопленера "Забравените Родопи", което бе с цел проучвателното пътуване в Източни Родопи в рамките на едноименния проект и фотопленера проведен съвместно с "Пентакс Фен Клуб България" през октомври в Златоград.

Фотографиите са увлекателен разказ за бита и живота на хората в места, където времето е спряло преди много години. Участниците в изложбата са запечатали с фотокамерите си моменти от трудния живот на хората в смолянското село Мугла, незабравими места в Родопите като връх Чаева чука, Чаирските езера, забравеното "Кралство Чамла", изоставени махали като Касъка.

Кадрите от фотопленера в Златоград разказват за живота на хората от пограничното и вече почти изоставено село Кушла и Родопски обичай като възстановката на автентична Родопска сватба в реставрирания етнографски ареален комплекс.

ADSpot

Лимон
Оставянето на бакшиш в ресторантите в Исландия се счита за обида.