Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Европейците обичат да почиват в родината си

04 Юни 2014 | Туризъм

На море, на плаж с хамак
Все повече граждани на Стария континент предпочитат да изкарат ваканцията си в собствената си родина, отколкото зад граница, сочи анализ, базиран на изследване на Евромонитор.

Според данните познатите места, ястия и забавления привличат все повече туристите. Красноречиви за това са и цифрите, според които през този сезон със 114% повече от гражданите на Европа ще заложат на традициите и ще почиват по родните места и курорти в сравнение с предишната година, съобщава Econ.bg.

Най-привързани към отечеството от гледна точка на ваканциите се оказват французите. Страната им е на първо място сред държавите, успели да привлекат най-много туристи от местното население. След нея се нареждат Испания, Германия, Великобритания и Украйна.

Отделно изследване на Европейската комисия (ЕК) разкрива, че през миналата година повече от двама на всеки пет европейци са изкарали основната си почивка в собствената си страна, като по-малко от една пета от тях са се осмелили да излязат от ЕС.

От компанията, изготвила проучването, изтъкват, че Европа има много да предложи и затова не е изненадващо, че хората остават в собствената си държава. Една от възможните причини за това е, че хората искат да избегнат стреса, свързан с напускането на зоната им на комфорт.

ADSpot

Лимон
В Лос Анджелис, Калифорния, мъжете имат право да бият жените си с ремък. Ширината му не трябва да е по-голяма от 12 см. В противен случай е нужно съгласието на жената.