Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Днес българските рок звезди се събират в чест на Георги Минчев

14 Март 2011 | Събития

Легендарният Георги Минчев
снимка: www.lostbulgaria.com
Благотворителен концерт, посветен на Георги Минчев, готвят легендите на българския рок, съобщи сайтът http://www.goshoesnas.com. Концертът ще е на 14 март от 19 ч в Sofia Live Club в подлеза на НДК. Приходите от концерта ще са за издигането на паметник на големия български музикант в Алеята на рока в Каварна. Там през октомври бе поставен първия в света паметник на Рони Джеймс Дио.

Сред участниците са трима от „Щурците“, с които Георги Минчев изпя знаменитата „Бяла тишина“ - Кирил Маричков, Петър Гюзелев и Георги Марков, ще се съберат отново в памет на приятеля си. Другата група на Гошо - „Стари муцуни“, с които той изпя рокхимна „Бира, секс и рокендрол“, също се събира за каузата. В нея освен Пеци и барабаниста Георги Марков от „Щурците“ бяха Ивайло Крайчовски и Иван Лечев от ФСБ.

Васко Кръпката, на когото Гошо завеща китарата си малко преди да почине, е основният двигател на концерта.

„София лайв клуб“ предоставя безплатно залата и озвучаването.

Сред другите легенди на концерта са Милена Славова, която беше в дует с Гошо в някои от най-емблематичните му песни, Звезди от „Ахат“ и Елица Тодорова. Участват още „Джендема“, Георги Денков, „Монолит“, „Блус трафик“, „Три и половина джем“, „Пето чувство“, „Сънрайз“

Много от тези музиканти са в инициативния комитет за издигане на паметник на Георги Минчев в Каварна. В него влизат още кметът на Каварна Цонко Цонев и журналисти от много медии. Проектът за пеметника е на скулптура Красимир Ломски.

20 лв. ще е входът, билети ще продават на място в деня на концерта. В залата ще бъдат сложени и кутии, в които феновете на великия музикант могат да направят дарение за паметника. Това може да стане и на банкова сметка:

Райфайзен банк

IBAN: BG43 RZBB 9155 1000 7323 90

BIC: RZBBВGSF

Титуляри на сметката: Васил Георгиев (Васко Кръпката) и Владимир ЙончевADSpot

Лимон
Супермен се появява за пръв път в екшън комикс през 1938г.