Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Джон Лоутън пее през май в Чепеларе

13 Януари 2011 | Събития

Вокал на Uriah Heep - Джон Лоутън
Легендарният вокалист на „Юрая Хийп” Джон Лоутън ще изнесе концерт в центъра на Чепеларе през месец май. Това стана ясно на пресконференция в Общинската администрация, на която рокаджията представи подробности за снимките на документалния му филм за туризма в общината, заедно с кмета Георги Попов.

Концертът ще се съчетае с майските културни тържества в общината и празника на града – 24 май. Лоутън отбеляза, че обожава Родопите, защото в планината чувства духът на България. Той се обяви планината да бъде запазена такава, каквато е и да не се допускат големи компании, които да съсипят природата и пейзажите. Джон каза още, че по време на концерта си в Чепеларе ще продължи започналото през миналата година в Смолян смесване на рок с каба гайда. Той призна, че се е получил уникален продукт, но заради липсата на достатъчно време не е могъл да разработи идеята си до край. „Когато чуя родопска гайда, настръхвам целия, каза Лоутън и добави, че ще запомни Чепеларе с няколко неща. „Никога няма да забравя гледката, която се разкрива от връх Мечи чал. Това е най-смайващия пейзаж, който съм виждал някога, каза бившият вокалис на „Юрая Хийп”. Той е силно впечатлен и от природният феномен „Чудните мостове” и добави, че образуванието е по-смайващо и от „Стоунхендж”. В Чепеларе Лоутън опитал и най-вкусния пататник в живота си. „Аз обожавам българската кухня, като във всеки един град има уникални ястия, каза още Лоутън и обясни, че е толкова впечатлен от Чепеларе, че няма да му стигне един ден, за да разкаже преживяното. Рокаджията съобщи още, че освен концерт в Чепеларе със сигурност това лято ще участва на „Джулай морнинг” на Камен бряг. През април ще е премиерата и на игралния български филм „Love.net”, в която той изпълнява малка роля.

Изпълнителят не изключи и вероятността в близко бъдеще „Юрая Хийп” да се съберат, както са направили много банди, въпреки, че всички от групата работят по свои, собствени проекти. На въпрос след колко време може да се случи това Лоутън отговори, че времето е толкова, колкото е дълга една струна на китара. По думите му в момента се водят преговори с филмови канали като “National Geographic” и „History” да започне излъчването на филмите, които Джон е заснел в България. Според него обаче е важно филмите да се излъчат първо в България, защото има много българи, които не знаят много за страната си. Оказало се е, че много хора не знаят нищо за Малко Търново, Царево и др. По време на престоя си в Чепеларе Джон е стрелял и с пушката на олимпийската ни шампионка от Нагано 1998г. Екатерина Дафовска, която също участва във филма. Много е искал да кара ски, но тъй като не може да предпочел да се върне отново, когато не е много ангажиран, защото го е страх да не си счупи крака. В Чепеларе Лоутън е научил и родопската дума за бавно ходене- польочка. Вече изпълнителят я използва по-често в речника си.

ADSpot

Лимон
Малко над 4 милиона души в света празнуват рожден ден през две години, тъй като са родени на 29 февруари.