Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Джаз от световно ниво в Габрово!

09 Ноември 2009 | Събития

Дома на културата в Габрово
В Дома на културата в Габрово днес ще бъде открит джаз-парад 2009. Сред участниците в двете концертни вечери са Ал Ди Меола, Хилда Казасян и Мирослава Кацарова.

Днес отново ще бъде учреден създаденият преди повече от 40 години от маестро Манол Цоков „Хот клуб", първият в България клуб за джаз музика. Първоначалната идея е била Хот клубът да бъде само формален, но със съдействие на габровски бизнесмен ще бъде предоставено заведение, в което ще бъдат канени и млади изпълнители. След възраждането на клуба, концерт ще изнесе Суинг Дикси бенд - Габрово с ръководител маестро Цоков. След него на сцената ще излязат Хилда Казасян и Мирослава Кацарова. Заедно с тях ще бъде и формация от най-големите имена в инструменталния джаз - Христо Йоцов, Румен Тосков, Шибил Бенев, Веселин Веселинов - Еко.

Концертът ще бъде безплатен за всички габровци и гости на града.

Утре в Дома на културата концерт ще изнесе виртуозът на класическата китара Ал Ди Меола, който с групата си ще представи новия акустичен проект World Sinfonia. Музикантът ще присъства и тази вечер, когато ще пожелае „На добър път" на новия джаз клуб.ADSpot

Лимон
Думата за война в санскрит буквално означава "желание за повече крави".