Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Чуждите туристи у нас са намалели само с 2%

05 Ноември 2009 | Туризъм

Туристи в старата част на гр.Несебър
Несебър е сред предпочитаните дестинации от чуждите туристи.
От началото на годината чуждите туристи у нас са намалели с близо 2%. Това съобщи зам.-министърът по туризма в икономическото министерство Иво Маринов, цитиран от БНР.

Спадът на приходите обаче е само 0,2 на сто, което дава основание да се смята, че до края на годината ще бъдат догонени резултатите от 2008-а.

България стои стабилно и се справя добре на туристическия пазар и в сравнение с основните си конкуренти, посочва Маринов.

Ръст на пазара е отчетен от Германия и Гърция, нараснал е и броят на туристите от Чехия, Беларус, Полша и Молдова за сметка на спада от Великобритания и скандинавските държави.

10% по-малко от българите са пътували в чужбина като дори и излезлите навън най-често са избирали най-близките дестинации Гърция и Турция, заради ограничените си финансови възможности.
От това са се възползвали българските хотелиери , които с привлекателно оферти са върнали българина по родното Черноморие.

Тенденцията, на резервации в последния момент на търсене на по-близки дестинации и по-кратки пътувания, ще се запази и през зимния сезон, посочи Иво Маринов.

Туристи на Боровец
ADSpot

Лимон
Жирафът може да чисти ушите си със собсвения си език