Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Чакаме с 35% повече германци на морето

22 Март 2016 | Туризъм

На море...
За предстоящия летен сезон българското Черноморие очаква поне 35% повече германци спрямо миналата година. Това става ясно от изказване на министърът на туризма Николина Ангелкова. По време на медийния брифинг на българския щанд на едно от най-големите туристически изложения в света – ITB, което в момента се провежда в Берлин, тя съобщи, че за идното лято чартърите на TUI от Германия до Бургас и Варна са се увеличили с 35%.

"Позитивни са и сигналите за предстоящия летен сезон, като много от туроператорите отчитат ръст на записванията", каза тя. И допълни, че при резервациите на друга голяма агенция – Thomas Cook, също се наблюдава ръст на резервациите, подобен на този при TUI.

Ангелкова отбеляза, че Германия се нарежда на 3-то място сред най-големите генериращи пазари за българския туризъм. Миналата година страната ни е била посетена от над 620 хил. германски граждани.

"България може да предложи на практика всичко на немския турист - от морска почивка и ски ваканция, до спа, еко или културен туризъм. Трябва да направим това многообразие по-познато и можем да имаме още по-добри резултати", посочи министър Ангелкова. Тя допълни, че през 2015 г. страната ни е участвала на всички туристически изложения в Германия, а през тази ще работи, за да направим присъствието си на този пазар още по-осезаемо.

ADSpot

Лимон
Във Върмонт и Западна Вирджиния е забранено свиркането под вода.