Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Чакаме 40 000 китайски туристи догодина

01 Октомври 2014 | Туризъм

на море, на плаж...
Турско-китайски туроператор е подписал договор за срок от четири години. Според него догодина у нас пристигат 40 000 туристи от Китай, а за четири години броят им ще достигне 200 000 души. Това обяви зам.-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев, цитиран от БНР.

Генералният секретар на Световната организация по туризъм Талеб Рифай е планирал две събития, свързани с развитието на българския туризъм, за които е уведомил с писмо Ботев. Рифай е останал с чудесни впечатления от посещението си в България и от приетата стратегия за развитието на туризма у нас до 2030-та година, похвали се Бранимир Ботев.

Световната организация по туризъм към ООН поема ангажимент те да ни разработят националния мастър-план, т.е. екшън-плана по реализирането на тази стратегия до 2030-а година, което се случва без прецедент - най-високото възможно ниво на компетентност в света и на професионализъм ще го направи. Това ще струва в пъти по-малко на България, отколкото ако го бяхме възложили на някоя консултантска фирма, коментира още зам.-министърът.

На второ място, ООН планират още следващата година да организират съвместно с ЮНЕСКО съвместна сесия в България за културно-историческия туризъм и потенциала на България за културно-исторически туризъм. Ние ще бъдем в окото на всички световни медии - ООН идва и прави своя глобална сесия за културно-историческия туризъм, позовавайки се на опита на България, допълва Ботев.

ADSpot

Лимон
Фактите в тази рубрика се наричат със събирателното име - Тривия факти. Тривия е богиня от римската митология, чиито еквивалент в древногръцката митология е Хеката - богинята на магиите.