Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Бургас ще е домакин на Балкански шампионат по готварство

30 Януари 2010 | Събития

Сач по родопски
снимка: www.nextbgtrip.com
През месец април Бургас ще е домакин на Балкански шампионат по готварство, съобщи Дияна Колчева, началник отдел „Туризъм” в Община Бургас.

Атрактивната проява ще е съпътстващо събитие на заседание на борда на Балканския алианс на хотелиерските асоциации, което ще се проведе в Бургас под егидата на кмета Димитър Николов. Двете събития са уговорени при участието на представители на Бургас и региона на 47-я конгрес на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация в Белград. Целта на организирането на тези две прояви заедно в края на април е да увеличи притокът на гости в града през този период, посочи Колчева. В края на месец май пък предстои гостуване на борда на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Гостите ще бъдат запознати с потенциала на целия Югоизточен регион и ще проведат работна среща с кмета на Бургас Димитър Николов, съобщи Дияна Колчева.

Туроператори от Македония и Сърбия ще посетят Бургас и съседните общини през пролетните месеци. Покана към тях е отправена от представителите на Бургас и региона по време на 47-я конгрес на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация, който се проведе по-рано през месеца в Белград. Бургас и Южното Черноморие като цяло са много добре позиционирани на македонския и сръбския пазар, но младото поколение от тези две страни не познава региона, посочи Колчева. Затова усилията ще се насочат към представяне на Бургас и региона сред младите там. Дияна Колчева призова хотелиерите в Бургаско да подготвят базите си за предстоящия през месеците април и май оглед от туроператори от Македония и Сърбия.

ADSpot

Лимон
Презимето на Доналд Дък е Фаунтлерой.