Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Бургас откри летния сезона

04 Юни 2014 | Туризъм

Плажна ивица
Официално започва летният сезон на Централния плаж в Бургас, съобщи за Радио "Фокус” - Бургас Живко Иванов, директор на ОП "Спортни имоти".

Община Бургас предварително е съгласувала с Министерството на регионалното развитие схемите за спасителните постове и броя на спасителите.

"В началото на сезона ще започнем с по-малък брой спасители като постепенно ще бъдат увеличени. През юли и август ще бъдат с най-голям капацитет", обясни Иванов.

На самия плаж ще бъде разположена схема за броя на спасителите. Осигурено е медицинско обслужване, което се намира до централния вход на плажа. Ще бъде осигурен достъп на хора с увреждания до плажната ивица, както и санитарни възли, включително и за хора с увреждания.

Вече трета година община Бургас стопанства централния плаж. И това лято ще има безплатни 200 чадъри и 150 шезлонги.

Осигурени са и няколко игрища за безплатни спортове – две за плажен футбол, 2- за плажен волейбол и 1 – за плажен тенис. Има и игрище с 500 места в непосредствена близост до входа на Централния плаж.

Обезпаразитяването на ивицата е било направено преди 15 дни, но заради дъждовете ще се наложи още едно.
От големите спортни събития Централният плаж ще бъде домакин на квалификации за Световно първенство по плажен футбол в началото на септември.

ADSpot

Лимон
Земята е единствената планета, която не е кръстена на езическо божество.