Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


България ще е сред топ дестинациите за лято 2016

22 Март 2016 | Туризъм

на море, на плаж...
Отличен летен сезон се очертава за българския туризъм. Страната ни се нарежда сред най-популярните дестинации и паралелно с това вече се наблюдава сериозен ръст на резервациите. Това става ясно от репортаж на френската телевизия France TV, посветен на разместванията в туристическите дестинации вследствие на кризата в Близкия Изток и влиянието на тероризма.

В материала България се представя като една от сериозните алтернативи за хората, свикнали традиционно да прекарват лятната си отпуска в Тунис или Турция. Заради терористичните актове обаче в тези две държави се отчита изключително висок спад на резервациите за идното лято. В североафриканската страна той е в рамките на 80%, а в югоизточната ни съседка – 73 на сто. Подобни тенденции се наблюдават също и в Мароко. В същото време България се споменава като отлична алтернатива на въпросните две дестинации, а основните ни конкуренти са Испания и Португалия, към които туристите също проявяват голям интерес. При това положение обаче България вече отчита 106% ръст на резервациите спрямо 2015 г., предаде "Фокус".

В репортажа на телевизията се отбелязва и че у нас цените са ниски и сравними с тези в Тунис. Паралелно с това на България се гледа като на сигурна дестинация от гледна точка на терористичните заплахи. Че страната ни е сред топ дестинациите за идното лято, макар и изненадващо, потвърждава и директорът на световното туристическо изложение, което се провежда в Париж, Мариан Шандернагор.

Според думите й родният туризъм ще спечели повече през предстоящия сезон не само заради засиления интерес към родното Черноморие, но и заради повечето пари, които са готови да похарчат туристите. Според Шандернагор причината за това е, че алтернативите по света не са много, Затова, предвид опасностите от атентати, които отблъскват хората от традиционни за тях дестинации, те са готови да похарчат дори по-голяма от обичайната сума за лятна ваканция, но да я прекарат на по-сигурно място.

ADSpot

Лимон
Процентът успешни мисии до Марс през 60-те и 70-те години е около 48%