Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


България ще е домакин на турнир по голф

23 Октомври 2012 | Събития

Голф
България ще домакинства за първи път състезание от Европейския тур по голф - това ще бъде надпреварата World Match Play Championship през 2013 година, която ще се проведе на комплекс "Thracian Cliffs" на Северното Черноморие, предаде БГНЕС.

Организаторите разкриха днес, че решението да преместят турнира от Андалусия, където се провеждаше той през последните три години, е взето заради план за ротация на домакинствата на тура.

"Истински триумф е да бъдем избрани за домакини на такъв престижен международен турнир с богато културно-историческо наследство и спортни традиции", заяви премиерът Бойко Борисов, цитиран от "Ройтерс".

"Огромното медийно отразяване ще донесе сериозен стимул за България и туристическата ни индустрия. Развитието на голфа в нашата страна ще може да бъде показано по целия свят", добави той.

Някои от най-големите имена в спорта са печелели World Match Play - Арнолд Палмър, Гари Плейър, Грег Нормън, Сев Балестерос, Ник Фалдо и Ърни Елс. Плейър описа курорта като "място, което няма да видите никъде по света". Николас Колсаертс ще защитава титлата си от World Match Play в България от 16 до 19 май. "Никога не съм бил в България, но чух страхотни неща за страната и курорта", заяви белгиецът.

ADSpot

Лимон
Хомосексуализмът се среща най-често при мъжките прилепи.