Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


България остава предпочитана дестинация за руските туристи

21 Май 2015 | Туризъм

плаж...
Министърът на туризма Николина Ангелкова съобщи по време на парламентарния контрол, че по данни от вчера на проучване на руски туристически портал travel.ru, България е в топ десет на дестинациите, предпочитани от руските граждани за лятна почивка.

Министърът отново повтори, че ни очаква сезон, пълен с предизвикателства, но драматичните картини, които се чертаят за спад към този момент не се потвърждават. Тя не отговори на въпроси на депутати от "Атака" ще си подаде ли оставката, ако летният туристически сезон се провали.

Тя напомни за мерките, които МТ и външно министерство са предприели във връзка с визовите облекчения, като сега в Русия работят 19 изнесени визови центрове при засилен интерес от руските граждани към така наречените почивки в последната минута, а визи се издават до три дни.

Във връзка с очаквания на бизнеса за драстичен спад на руски туристи и чувствителни финансови загуби по тази причина, министърът заяви, че не очаква те да се потвърдят поне не в соченото цифрово измерение. Тя отбеляза и предприетите компенсиращи мерки на други стратегически за летния ни сезон пазари и допълни, че очакванията за засилен интерес от редица държави от ЕС не само могат да компенсират спада, но и да доведат до известен ръст.
Министерството е предприело редица акции, които драстично се различават от тези през предходните години, всяко говорене и пропагандиране за очакван драматичен спад по отношение на туризма не само не е полезно, но и вреди на туристическия бранш, каза министърът.

ADSpot

Лимон
В Библията кучетата се споменават 14 пъти, лъвовете - 55, а котките не са споменати дори веднъж.