Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


България и Гърция туристически лидери за този летен сезон

31 Май 2016 | Туризъм

Плаж с миди
снимка: velina.info
Това лято руските туристи имат голям избор на дестинации за лятна почивка както в чужбина, така и в Русия, заяви ръководителят на Федералната агенция по туризъм към Министерството на културата на Русия (Ростуризм) Олег Сафонов.

Той добави, че през тази година Гърция би могла да се превърне в най-популярната дестинация в чужбина за руснаците. Също така сред лидерите на пазара ще бъде и България, която е намалила цените на визите за туристи от Русия и е отменила визите за деца.

Според него още от сега някои държави се готвят да посрещнат руските туристи. Испания, например, планира да намали цените на визите за руснаци, да въведе безвизово пътуване за деца, както и да опрости и ускори самия процес на издаване на визи. Сафонов подчерта, че в допълнение към Испания в сектора на туризма Русия работи в тясно сътрудничество с Израел, Тайланд и Виетнам."Днес услугите, предлагани на руските туристи както в чужбина, така в нашата страна, стават все по-конкурентноспособни, както по цена, така по качество на услугата. Предлагат се пакетни екскурзии до курортите на Крим и Краснодар", уточни Сафонов.


ADSpot

Лимон
Единственото животно, което изпитва страх и не влиза в бой с „краля на джунглата” е слонът.