Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Sofia Dance Week 2010 ще се проведе от 23 до 29 септември

20 2010 | Събития

Страстни латино танци
Задава се третото издание на Sofia Dance Week - култовият вече фестивал за съвременен танцов театър, който и тази година ще представи най-доброто от световната танцова сцена. Прогрaмата на феста, който ще се проведе от 23 до 29 септември, се очертава като най-силната и зрелищна до момента, обещават организаторите на фестивала, списание ЕДНО.

Акценти от програмата:

За всички, които го пожелаха! - легендарният Вим Вандекeйбъс се завръща с чисто нов спектакъл на трупата си Ultima Vez – "Маймунски сандвич". Зрителите на Sofia Dance Week 2010 ще могат да му се насладят само две седмици след световната му премиера в Белгия. След като през 2008 г. Ultima Vez остави всички ни без дъх с "Огледало" (спомняте ли си летящата тухлa!), не смеем дори да си представямe какво ни готви този път гениалният белгиец, който не признава граници за възможностите на човешкото тяло…

"Маймунски сандвич" е нов експеримент за Вандекейбъс и невъобразима смесица от танц, театър, музика и кино. На сцената, заедно с великолепния 21-годишен танцьор Дамиен Шапел, "играят" и героите от филм, прожектиран на видеостена. "Маймунски сандвич" се забавлява да разказва градски легенди, за които никой не е сигурен дали наистина някога са се случили. И тъкмо това им е най-хубавото.

Очаквайте още "маймунски" новини веднага след премиерата на спектакъла на 10 септември.

Другото легендарно име в програмата на Sofia Dance Week 2010 e Жоел Бувие - гранд дамата на френския танц и едно от главните действащи лица в избухването на френската сцена през 80-те.

Жена с магнетично присъствие, което омагьосва публиката. Жена, която не се страхува да изследва опустошаващите ни чувства, страстта и наелектризиращия еротизъм. Спектаклите й са като сънища, а превъплъщенията й са безбройни.

Ярък представител на новата вълна чувствен, интуитивен и драматургичен танц, Жоел Бувие ще покаже в София спектакъла за 8 танцьори "За любовта". В него като в калейдоскоп, без начало и край, се завъртат безкрайните лица на любовта. Къде започва любовта? Кога си отива? В какво ни превръща? Цял живот я търсим, намираме и губим… Жоел Бувие познава и Рая и Ада на страстта и ни води там, така както никой досега.

Очаквайте още акценти от програмата на фестивала скоро. Засега организаторите разкриват само, че ще има за всекиго по нещо – и зрелище, и театър, и смях, и хип-хоп, и боксови ръкавици и дори купища вода! И – най-важното – силни емоции, които дълго ще преживяваме

ADSpot

Лимон
Жирафите могат да почистят собствените си уши със своите езици.