Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


SPIRIT of Burgas - по-мащабен от всякога

17 2010 | Събития

Фестивала Spirit Of Burgas
снимка: www.nextbgtrip.com
Три се оказа магическо число за Spirit of Burgas, след като таз-годишното трето издание на фестивала бе посетено от 20% повече публика, имаше 2 пъти повече къмпингари , а премиерната нощ с участието на The Prodigy като хедлайнер на основната сцена бе продадена напълно, съобщават от пресцентъра на общината.

Spirit of Burgas се проведе от 13-ти до 15-ти август 2010г. Фестивалното градче, бе разположено на Централния плаж на Бургаския залив и едно от нещата, които превръща фестивала в уникално събитие е красивата гледка към Черно море. И тази година хиляди фестивални фенове стъпиха на пясъка и се забавляваха заедно в продължение на три последователни нощи. Температурата този път бе наистина много висока – и в буквален и в преносен смисъл. На 7 сцени се изявиха повече от 100 артиста, предлагащи на феновете изключително разнообразие от музикални жанрове като рок, рап, денс, дръм-енд-бейс, джаз, блус, реге, ска и електронна музика. Основната сцена бе поле за изява на големи интернационални имена като Andy C, Apollo 440, DJ Shadow, Gorillaz Sound System, Grandmaster Flash, Serj Tankian, The Prodigy и Unkle. За жалост феновете не успяха да се срещнат с Everlast, който отмени своето участие на фестивала в събота, на 14 август, заради неочаквано заболяване. Шоуто обаче трябва да продължи, затова на негово място на основната сцена застана популярната не само у нас, но и в цяла Европа българска банда Wickeda и подгря по подобаващ начин публиката за появата на хедлайнера на вечерта – Unkle.

“Да свирим на основната сцена на SPIRIT of Burgas за нас беше страхотно преживяване! Публиката беше наистина чудесна и си личеше, че се забавлява заедно с нас,” каза Ерол – фронтмена на Wickeda, веднага след слизането на групата от основната сцена. „Фестивал, който направо чупи всякакви рекорди, заради морето, плажа, слънцето и многото усмихнати хора, които определено знаят как да се забавляват... как да не се влюбиш при това положение в такова страхотно събитие!”, го допълва Ewan McFarlane, фронтмен на Apollo 440. „Това бе моето идване в България. Очарован съм от красивата гледка към морето, която ми се разкри от сцената. Публиката беше пълна с енергия и определено искам да дойда отново тук!” , сподели DJ Shadow. Община Бургас и кметът на града Димитър Николов подкрепят Spirit of Burgas не само в морален аспект, но и в качеството си на съорганизатори на фестивала. Този музикален форум е не просто повод за забавление на различни групи от хора, но се превърна и в причината, поради която днес вече Европа и света идентифицира много по-добре град Бургас като туристическа и културна дестинация.

Тази година събитието бе посетено и от финансовия министър Симеон Дянков, който дойде специално за гига на Gorillaz Sound System.Организаторите на фестивала благодарят на публиката на събитието и на всеки, повярвал в значимостта му и спомогнал то да се случи. Сега, след финала на третото издание на SPIRIT of Burgas, те поглеждат към следващата година, когато летвата ще бъде вдигната още по-високо и обещават, че фестивалът ще бъде още по-добър и по-мащабен.

ADSpot

Лимон
На едно офис бюро има 400 пъти повече бактерии отколкото на тоалетната .