Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Riverside с концерт у нас на 9 май

12 Февруари 2010 | Събития

Прогресив метъл величията Riverside
Прогресив метъл величията Riverside ще зарадват ценителите на високо техничната музика в столичния клуб ‘Blue Box' на 9 май.

Концертът е от цикъла ‘4 години радио Тангра Мега Рок', а българската подгряваща група на шоуто е Pantommind.

Билетите за събитието вече се продават в системите на Ticketsream.bg и Eventim.bg като първите 100 билета са на промо цена от 25 лева, след това стават 30 лева. На място, в деня на концерта ще се продават за 35 лева.

Riverside са сред най-нашумелите и стабилни групи в европейската прог метъл сцена днес. Създадени са през 2001 г. във Варшава, Полша от 4-ма приятели с амбицията да свирят заедно добре изпипана комбаниция от метъл и прогресив. Легендата твърди, че идеята да направят собствена групи се ражда, докато слушат Marillion в колата.

Вече имат 4 албума, като експертите ги наричат "великолепна смес от Tool, Porcupine Tree и Dream Theater", но лидерът на групата - Мариуш Дуда (вокали) внася пояснение по повод новия, четвърти албум:

"Искахме да уловим енергията на началото на 70-те и да я съчетаем с модерния звук. Според мен се получи нещо, което е по-близо до Rush, Led Zeppelin и Deep Purple, но в крайна сметка, албумът звучи, като Riverside!"

‘Anno Domini High Definition' излезе през лятото на 2009 г. С точна продължителност 44:44 минути и обложка, рисувана от прочутия американски художник Травис Смит, правил дизайн за албуми на Death, Katatonia, Nevermore, Opeth, Soilwork, King Diamond и Strapping Young Lad.


ADSpot

Лимон
Човекът има по-малко мускули отколкото гъсеницата.