Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Manu Chao отново идват в България!

21 Февруари 2011 | Събития

Световноизвестният изпълнител Ману Чао
Култовият французин с испански корени - Manu Chao, пристига за концерт в България на 14 април в столичната зала “Фестивална”.

Manu Chao идва в София с турнето “MANU CHAO LA VENTURA” по покана на Loud Concerts, а продажбата на билетите стартира от днес – 21 февруари /понеделник/. Ще бъдат пуснати само 3500 билета, а цената им ще бъде - 55лв за билет. Билети можете да намерите ексклузивно в интернет на Ticketstream.bg, в магазините на Office1Superstore, Orange, Multirama, На Тъмно, както и в Билетен център в НДК.

Звездата ще стъпи за втори път в България, след уникален концерт в София от преди близо девет години, който феновете му още помнят!

Славата достига Manu Chao през 1988г, когато групата, в която участват още брат му и братовчед му, “Mano Negra” дебютира с албума Pachanka. Песента от същия албум - “Mala Vida” превзема световните класации, а групата получава договор с гиганта Virgin. Славно, но кратко е съществуването на фамилната банда, а след разпадането й се появява MANU CHAO.

"Пиша песните само за себе си, но се радвам много, когато те се харесат на публиката", разказва Manu Chao. За разлика от повечето музиканти, той и хората около него, се отдават на абсолютна импровизация и свобода на творчеството. Музиката му е максимално енергична и трудно попада в една категория - стилова или езикова. Казва за себе си, че е човек, който се чувства уютно на всяко място по света. Твърди, че музиката го следва навсякъде, тъй като го прави щастлив.

Той е: "гражданин на момента", антиглобалист, ревностен защитник на различни екологични каузи и яростен критик на комерсиализма. Либералните му убеждения намират изява и в активната му подкрепа за легализирането на марихуаната.Смята се за свободен и цени простите неща - в живота и в изкуството.

Първият албум, с който Manu Chao става световно известен - “Clandestino” от 1998г е с платинен статус, а безспорен хит от него е песента “Bongo Bongo”. Албумът се превръща в нещо, като химн на емигрантите по света, a Manu Chao е горд от това.

Част от музиката към филма на Костурица -“Марадона”, посветен на легендата Диего Марадона, е дело на Manu Chao, от където е песента “La Vida Tombola”.

През 2006г получава наградата Goya, за песента “Me Llaman Calle” към испанския филм “Princesas”. Албумът “La Radiolina” от края на 2007г (със златен статус) получава две номинации за Латино Грами - в категорията Best Alternative Music Album и за песента “Me Llaman Calle” в категорията Best Short Form Music Video.


ADSpot

Лимон
J е единствената латинска буква, която липсва в периодичната таблица.