Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


800 000 лв. са предвидени за култура в Пловдив

26 Януари 2011 | Култура

Старият град в Пловдив
През 1956г. Стария град е обявен за архитектурно-исторически резерват. Тук се издигат крепостни съоръжения от всички епохи.
Тази година за културния календар в Пловдив са предвидени близо 700 - 800 000 лева. Това каза за радио Фокус Борислав Инчев, главен секретар на общината. Тези пари ще покрият културния календар на Пловдив и от тези цифри се вижда, че не са малко средствата, заделени за култура, добави той по повод обвиненията, че се дават пари за спорт под формата на билети за футболен мач. Общината дофхинансира изцяло държавно делегираните дейности и в немалка част финансира и музеите и НБ "Иван Вазов", които трябва да се поемат като цяло от държавата, но там стандартите са изключително ниски и парите стигат единствето за трудови възнаграждения, каза Инчев.

Гледането на общинския бюджет вече е насрочено в комисиите в Общинския съвет. Вчера Политическият съвет е обсъждал въпроса за 300 000 лева, които общината дава за купуването на билети, което остро е критикувано от някои политически сили. Инчев поясни, че това е предоставяне на определена помощ на четирите детско- юношески школи на четирите отбора. Тук става въпррос за социално слаби граждани, ученици, деца от домовете, които нямат възможност да си ги купят сами билети и това е вече по-различно, каза секретарят. Не е ставало въпрос да бъдят пердостан билети на феновете и агитките на отборите. Феновете на Локомотив сами излезнаха с такова решение, че не искат тези билети за тях, това за тях е въпрос на чест дза си купят сами билетите, каза Инчев. На политическия съвет вчера е било обсъдено и предложението на Коалиция за Пловдив да бъдат намалени, или премахнати таксите за детските ясли. Но понеже тези въпроси няма как да бъдат разгледани в рамките на един час, ще се направи отново един анализ на бюджета и ще се прецени дали може да бъдат решени и двата въпроса, каза борислав Инчев. Най-вероятно ще има ново събиране в сряда, късния следобед. Преди това нашите специалисти от финансите ще направят необходимите разчети, добави той.

ADSpot

Лимон
Хората убивани най-често при банкови обири са самите крадци.