Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


7000 рокери се събират на хълма Света гора във Велико Търново

19 2010 | Събития

Рокерският събор
Повече от 7000 рокери от България, Румъния, Македония, Гърция и Турция се очакват на Балканския мото-рок фест, който започва на хълма Света гора във Велико Търново, организиран за четвърти път от местните мотоклубове "Бад къмпани " и "Боляри", съобщиха от общината.

Конкурси, забавни и игри и атракции съпътстват тридневната програма с участието на български рокгрупи и специалното участие на състава "Хелрейзър" от Великобритания.

Край сцената за изпълнителите на хълма е оформена зона за палатков лагер за рокерите с химически тоалетни и полева баня, осигурена със съдействието на Националния военен университет. В лагера са открити пунктове за храна и напитки, а представители на два мотоклуба ще се грижат за сигурността и спокойствието на участниците, пише БТА.

За да не се нарушава трафикът по главния път София-Варна, през тази година състезанията на скоростна отсечка ще бъдат на авиопистата край габровското село Междене, на около 20 км от Велико Търново, в събота от 14.30 ч., съобщиха организаторите.

Преди това рокерско шествие ще премине през центъра на Велико Търново до историческия храм "Св. 40 мъченици".

"За безопасно движение" е мотото на събора, но от пътната полиция предупреждават водачите на превозни средства да се движат с повишено внимание в района на Велико Търново през предстоящите почивни дни.

ADSpot

Лимон
Добре познатите ни анимационни герои Том и Джери са създадени през 1939г. от Бил Хана и Джоузеф Барбара.