Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


11-ят фестивал "Перперикон" започва на 20 юни

14 Юни 2011 | Събития

Перперикон
С две изложби „Дебют на музиката" и „Къщите" ще бъде открит 11-ят международен фестивал „Перперикон" на 20-и юни в театър „Димитър Димов" в Кърджали.

Почитателите на фестивала ще имат удоволствието да видят представления на актьори от София, Габрово, Македония и Франция.

„Зимна приказка" е представлението, което гостуващи от театър „Сфумато" ще представят във втория ден от фестивала. А третият ден ще бъде белязан с книгата на Пламен Панев „Всичките мои лъжи".

Във фоайето на театъра ще бъдат представени две изложби, а в свещения град на траките Перперикон ще се проведе възстановка на битка с участието на римска кохорта от Свищов, като участниците в хепънинга ще останат изненада за гостите.

За 11-а поредна година, фестивалът продуцира и свой спектакъл.

„Програмата е разнообразна. Тази година имаме фотография, имаме керамика, скулптура, литература, театър, и нещо, което се нарича театрализирани въстановки, но те почиват и на исторически факти. Ние сме убедени, че има храм на Дионис в този град - от първи век преди Христа, когато траките са били покорени от римляните. Бог Дионис дава знак на римляните да отидат да се поклонят в неговия храм, но траките не ги допускат, тъй като са въоръжани. Започва сражение. Цялата тази случка предвиждаме да продължи някъде около 4 часа", разказа директорът на фестивала Петър Савчов.

Той изрази надежда всичко това да остави приятни спомени във всички онези, които са присъствали.


ADSpot

Лимон
В Индиана родителите могат да не плащат за лечение на детето си, ако докажат пред съда, че същевременно са се молили за неговото оздравяване.