Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


100-годишнината от рождението на Никола Вапцаров честват в Кюстендил

01 Декември 2009 | Туризъм

Сградата на общината в гр.Кюстендил
Художествената галерия Владимир Димитров – Майстора ще бъде домакин на празничен концерт, посветен на 100-годишнината от рождението на Никола Вапцаров.

Началникът на отдел „Култура и духовно развитие” Димитрина Укалска съобщи, че в музикалната проява, освен изпълнения на местни състави, е предвидено участието и на групата за църковно пеене Юлангело.

На тържеството ще присъства и племенничката на поета - Мая Вапцарова, която ще представи и новия документален филм – „Ти помниш ли”, посветен на Вапцаров. Това е втората проява, посветена на кръглата годишнина от рождението на Вапцаров. Само преди седмица регионалната библиотека в Кюстендил организира поетична вечер с представяне на архивни документи от къщата-музей Вапцаров. Затворът в Бобов дол също подготвя прояви за 100-годишния юбилей от рождението на поета Никола Вапцаров.

Мая Вапцарова е патрон на клуба по интелектуални занимания и творческа дейност. За четвърти декември е предвидена още една голяма проява, посветена на поета, който е патрон на Професионалната гимназия по туризъм в Кюстендил. Училището също отбелязва своя 100-годишен юбилей.

ADSpot

Лимон
Птичите изпражнения, наричани гуано, са основния износ на Науру, малка островна държава в южната част на Тихия океан.